24. јануар 2018. год

У Малој сали Дома културе у Пријепољу одржана је промоција 28. броја годишњака Савиндан. Промоцији је присуствовао велики број грађана, сарадника и гостију. Посебно драги гост био је владика милешевски, Г. Атанасије.
О новом броју Савиндана требало је да говори Радиша Филиповић, професор историје из Нове Вароши. Због његове спречености текст је прочитао Богдан Филиповић.
Као и ранијих година, најбољим ученицима пријепољских средњих школа уручене су пригодне награде. Њихови добитници су:
1. Милош Милошевић, ученик Пријепољске гимназије
2. Ивона Дучић, ученица Техничке школе и
3. Јелена Дробњак, ученица Економске школе.
Донатори су били Задужбина "Родољуб Нићифоровић" из Новог Пазара, Предузеће ДАНКОМ из Чачка и ГЗР "ПРОСТОР" из Пријепоља.
Линк за емисију о промоцији:
https://www.youtube.com/watch?v=KN9uGi9IRzU

Изложба о Николају Краснову "АЛБУМ СЕЋАЊА"

Захваљујући сарадњи Клуба са Хералдичким клубом из Београда и разумевању његовог председника, арх. Стевана Мићића, уприличена је у пријепољском Музеју изложба посвећена великом руском архитекти, Николају Краснову. Хералдички клуб је издао монографију о овом познатом архитекти о којој је говорио аутор, арх. Драгомир Ацовић, наш познати хералдичар.
Клуб располаже са неколико примерака поменуте књиге која се може наручити по изузетно повољној цени.
Линк за емисију са изложбе:
https://www.youtube.com/watch?v=_32S_ebE_WE&t=1103s

12. фебруар 2018. година - Промоција у Краљеву

Захваљујући труду нашег повереника за Краљево, проф. Новака Недића, одржана је, по трећи пут, промоција новог броја Савиндана. Домаћин је, као и прошле године, био Дом војске у Краљеву и његов управник, Г. Премовић. После уводне речи домаћина, председника Клуба и проф. Недића о Савиндану је говорио публициста Радован Типсаревић, дугогодишњи директор "Ибарских новости". Учешће у промоцији узели су сарадници Савиндана из Краљева: проф. Новак Недић, проф. Драгослав Кочовић и Миљко Биочанин. Промоцију је водила Мирјана Тешевић, новинарка ТВ Форума из Пријепоља.
Линк за емисију: www.youtube.com/watch?v=fxXBxU8WEQk&t=35s

НАЈАВА промоција Савиндана у Пљевљима

1. март 2018. година

Промоција ће се одржати у просторијама Општине Пљевља, испод Сахат куле са почетком у 18. сати. На промоцији ће о новом броју говорити Љубомир Шуљагић, професор књижевности и први председник Милешевског клуба "Свети Сава", по његовом оснивању 1991. године.
Ово је прва промоција годишњака Савиндан која се организује у Пљевљима љубазношћу наше сараднице, Цице Чоловић.

ДОБРО ДОШЛИ...