V изборна скупштина Клуба

На састанку Главног одбора Клуба, одржаном 25. марта 2010. године,  договорено да се закаже V изборана скупштина Клуба.
На основу ове одлуке председник Клуба, Зоран Малешић, заказао је за 15. април 2010. године V изборну скупштину са предлогом дневног реда:

1. Избор радног председништва.
2. Избор записничара и два оверача записника.
3. Избор верификационе комисије.
4. Извештај о четворогодишњем раду Клуба са дискусијом.
5. Измене Статута Клуба.
6. Избор Главног одбора за наредни изборни период.
7. Избор Надзорног одбора.
8. Разно


Седница скупштине одржаће се у Малој сали Дома културе у Пријепољу са почетком у 19. сати. Молимо све чланове Клуба да седници обавезно присуствују, да не би дошло до одлагања планираних изборних активности.
Обележавање значајне годишњице

На Сретење, 2010. год

На састанку Главног одбора Клуба донета је одлука о покретању активности на обележавању 100 година од ослобођења Старе Србије од вишевековног отоманског завојевача. Председник Клуба задужен је да иницира разговоре код заинтересованих институција и установа те надлежнихдржавних органа о начину и програму обележавања овог преломног историјског тренутка

Промоција Савиндан-а у Прибоју

26.јануар 2010. год

У оквиру светосавских свечаности у сали прибојске Гимназије одржана је промоција новог броја Савиндан-а. После поздравне речи директора Гимназије, Василија Драгојловића, о Клубу је говорио председник Главног одбора, Зоран Малешић, а о листу главна и одговорна уредница, Милева Малешић. Текстове из Савиндан-а читали су ученици Гимназије. У наставку је одржана промоција збирке песама СМОГ КАШАЉ Вујице Бојовића, песника из Пријепоља. Он је један од оснивача Милешевског клуба и редовни сарадник листа од првог до најновијег броја.О Вујичиним песмама лепо је говорио Мирко Иконић, песник и професор Гимназије.Јубиларни број Савиндан-а

23.јануар 2010. год

Из штампе изашао 20. број САВИНДАН-а. На преко 80 страна овог јубиларног годишњака Милешевског клуба, можете читати актуелне текстове проф. Дарка Танасковића ИСЛАМ И РАТ и проф. Ненада Кецмановића ОФАНЗИВА ТУРСКЕ ДИПЛОМАТИЈЕ НА БАЛКАН. Из културног наслеђа и истраживања пажњу привлаче текстови: Драгиша Милосављевић – ЛИМСКА СВЕТА ГОРА, Зорица Златић Ивковић – ЦРКВИНЕ НА ОБАЛАМА ЗЛАТАРСКОГ ЈЕЗЕРА, Саво Дерикоњић – ХУМКЕ И ГОМИЛЕ НА ГОЛЕШКОМ БРДУ и др. Протојереј Миле Вуловић расветљава ИСТИНУ О СМРТИ ИГУМАНА НЕСТОРА ТРКУЉЕ, а Салих Селимовић пише о СРПСКИ ПЈЕСНИЦИ МУСЛИМАНИ С КРАЈА 19. И ПОЧЕТКА 20. СТОЛЕЋА. Вујица Бојовић приредио је изводе из путописне грађе Растка Петровића и Александра Дерока кроз милешевски крај у првој половини 20. века, а незаобилазни су литерарни прилози Петка Гујаничића и Славољуба Васојевића.
Нови број САВИНДАН-а може се набавити у књижари „Ђачка задруга“ у Дому културе у Пријепољу или наручити преко поште на телефон 0648290930.

Промоција Савиндан-а у Пријепољу

25.јануар 2010. год

У Дому културе одржана промоција новог, 20. броја Савиндан-а. Уз присуство великог броја чланова Клуба, сарадника листа и гостију на скупу су говорили: Зоран Малешић, председник Главног одбора Клуба и др Новица Станић, подпредседник Српске народне странке из Пљеваља. Најбољем ђаку са општинске листе стипендиста, Адису Дијабу, уручена је традиционална годишња награда. У програму је учествовала и певачка група ВЕРЕМ из Пријепоља.